Image

Gert Wingårdh får egen utställning

EVENT Det är ganska passande att den kommande vernissagen och utställningen om Gert Wingårdhs arbete sammanfaller med invigningen av ett av de hus han har ritat. Den 5 februari invigs Clarion Hotel Sign i Stockholm, Stockholms största hotell som är präglat av skandinavisk design.
Publicerad den 11 Januari 2008

Gert Wingårdh är upphovsmakare till Universeum i Göteborg, han har ritat Sweden House och är, som sagt, aktuell med det senaste hotellet i Stockholm.

För att uppmärksamma Gert Wingårdhs 30 år som arkitekt, kommer Röhsska Museet att ha en separatutställning där allmänna begrepp som natur, lust, vardag och minne förklarar det speciella i hans arkitektur.

I samband med utställningen kommer även en antologi att ges ut - Crucial Words. I antologin diskuterar författare från hela världen dessa begrepp. Tillsammans med den omfattande katalogen, Gert Wingårdh – 30 års arkitektur genom 4 decennier, vill museet förmedla en både bred och djup bild av Sveriges mest uppmärksammade arkitekt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige