Image

Genovas preferensaktie upp ett par procent

Bolag Nu på tisdagsmorgonen inleddes handeln med Genova Property Groups preferensaktier. Ett par minuter efter nio handlades aktien för 102.50 kronor, 2,5 procent högre än teckningskursen på 100 kronor.
Publicerad den 15 December 2015
Andreas Eneskjöld. Bild: Genova
Andreas Eneskjöld.

Aktierna handlas på Nasdaq First North Premier.
- Efter en framgångsrik nyemission av preferensaktier under hösten är vi nu glada att även påbörja handeln med preferensaktier på Nasdaq First North Premier. Noteringen är ännu ett viktigt steg för att ta Genova Property Group till en ny nivå. Nu ser vi fram emot att fortsätta bygga bolaget genom förvärv och intressanta projekt och vi hälsar våra cirka 1 000 nya preferensaktieägare välkomna att följa oss i utvecklingen vidare, kommenterar Andreas Eneskjöld, vd för Genova Property Group.

I syfte att uppnå det spridningskrav som ställs på bolag inför upptagande till handel på Nasdaq First North Premier har det genomförts en försäljning av 100 000 befintliga preferensaktier till en sammanlagd köpeskilling om 10 miljoner kronor. Genom erbjudandet tillfördes bolaget totalt cirka 1 000 nya preferensaktieägare.

Det totala antalet utgivna aktier i Genova Property Group uppgår till 51 800 000 aktier, varav 1 800 000 preferensaktier och 50 000 000 stamaktier.

I samband med erbjudandet har Avanza Bank agerat finansiella rådgivare medan Gernandt & Danielsson har varit legal rådgivare till Genova Property Group. Avanza Bank är bolagets certified advisor på Nasdaq First North Premier.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige