Image
Michael Moschewitz.
Michael Moschewitz. Bild: Genova.

Genova utvecklar i Uppsala

Bygg/Arkitektur Genova har vunnit en anbudstävling tillsammans med Coop Butiker och Stormarknader gällande utveckling av bostäder, en livsmedelsbutik och centrumlokaler i anslutning till ett nytt stadsdelstorg söder om Gunsta i Uppsala kommun. Den planerade utvecklingen kommer utgöra en del av Södra Gunsta etapp 2 där kommunen planlägger för att utveckla marken med cirka 1 500 bostäder.
Publicerad den 27 November 2021

Genova planerar för en utveckling av Gunstas Torg där cirka 65 bostäder och kommersiella centrumfunktioner möts och bildar ett samspel som främjar en social och hållbar stadsdel som skapar långsiktiga värden för framtida hyresgäster. Totalt bedöms utvecklingen preliminärt uppgå till cirka 6 000 kvadratmeter ljus BTA hyresbostäder samt cirka 1 200 kvadratmeter ljus BTA centrumfunktioner varav cirka 950 kvadratmeter ljus BTA utgörs av en livsmedelsbutik med Coop som hyresgäst.

Markanvisningen sker efter lagakraftvunnen detaljplan vilket förväntas ske under 2022.

– Genova är mycket glada över förtroendet från såväl Uppsala kommun som Coop att tillsammans kunna utveckla centrumläget för det blivande bostadsområdet inom Södra Gunsta. I och med detta optionsavtal får vi en möjlighet att ytterligare bredda vår projektportfölj i Uppsala som är en av våra huvudmarknader, kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group.

– Coop och Genova har ett etablerat samarbete och delar ambitionen om att skapa levande samlingsplatser, därför känns det extra kul att göra detta tillsammans med Genova. Vi ser också fram emot att genom denna etablering öka vår närvaro i Uppsala kommun, kommenterar Linus Gusfors, distriktschefchef vardagshandel Coop.

– Fler hyresbostäder och en Coopbutik är ett viktigt tillskott i Södra Gunsta. För att hela Uppsala ska utvecklas behövs det olika boendeformer och vardagsservice även utanför stadskärnorna, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande Uppsala kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige