Image
Michael Moschewitz.
Michael Moschewitz. Bild: Genova

Genova köper två fastigheter i Norrtälje

Transaktioner Genova köper fastigheterna Jungfrun 2 och Jungfrun 3 i Norrtälje, belägna i direkt anslutning till Genovas befintliga fastighet Jungfrun 4 i Norrtälje. Fastigheterna har en uthyrbar yta om cirka 10 800 kvadratmeter där 96 procent av ytorna är uthyrda. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 153 miljoner kronor före avdrag för latent skatt.
Publicerad den 24 Maj 2022
Annons
Image

Årligt hyresvärde uppgår till cirka 10,5 miljoner kronor med ett bedömt driftnetto om cirka 7,2 miljoner kronor. Majoriteten av hyresintäkterna kommer från gymnasieverksamhet som bedrivs av Norrtälje kommun och Skärgårdsgymnasiet. Övriga intäkter avser kommersiella verksamheter. Den genomsnittliga återstående avtalstiden uppgår till cirka 4,3 år.

Efter tillträde kommer Genova äga fastigheter i anslutning till varandra om cirka 30 000 kvadratmeter markyta i ett område som på längre sikt bedöms kunna utvecklas med bostäder.

– Detta är ett förvärv som ligger helt i linje med Genovas strategi. Vi förvärvar fastigheter med stabila kassaflöden och långsiktig utvecklingspotential i ett bra läge i en kommun med stark demografisk tillväxt. Genova är redan etablerat i Norrtälje då vi äger grannfastigheten och dessutom driver vårt största bostadsprojekt några kvarter bort. Det är glädjande att kunna utöka vår närvaro i en tillväxtkommun som Norrtälje, kommenterar Michael Moschewitz, VD för Genova Property Group.

Tillträde planeras ske den 10 juni 2022.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Blackrock: "Vi tittar på både stora portföljaffärer och enskilda tillgångar i hela Norden"

Bolag Blackrock tog nyligen sitt första steg på den heta nordiska logistikmarknaden. Efter affären med Kilenkrysset berättar Thorsten Slytå, Nordenchef på Blackrock, för Fastighetssverige om vilka nya förvärv de letar efter på de nordiska marknaderna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige