Image

Genova köper i Stockholm

Transaktioner Genova köper en kommersiell fastighet i Saltsjöbaden. Bolaget köper även 50 procent av aktierna i Konkret Fastighetsutveckling i Nacka AB, som äger en handelsfastighet i Nacka.
Publicerad den 22 December 2015

I Saltsjöbaden har Genova förvärvat en kommersiell fastighet Nacka Solsidan 52:1 till ett underliggande fastighetsvärde om tio miljoner kronor. Fastigheten innehåller cirka 1 600 kvadratmeter uthyrbar area med en tomtarea på cirka 6 000 kvadratmeter. Fastigheten är i dag fullt uthyrd.

I direkt anslutning till Nacka Forum och granne med Ica Maxi har Genova förvärvat 50 procent av aktierna i Konkret Fastighetsutveckling i Nacka AB som äger fastigheten Nacka Sicklaön 386:6. Fastigheten innehåller cirka 2 200 kvadratmeter handelsyta med en tomtarea på cirka 5 200 kvadratmeter och är idag fullt uthyrd med Rusta som största hyresgäst. Avsikten är att Genova tillsammans med Fastator AB (publ) ska utveckla fastigheten till bostäder.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige