Image
Michael Moschewitz.
Michael Moschewitz. Bild: Genova.

Genova genomför bytesaffär i Stockholm

Transaktioner Genova har avtalat om en bytestransaktion med KTI Holding där Genova avyttrar fastigheterna Sjöborren 5 & 6 i Sollentuna innehållande ett long stay-hotell till ett underliggande fastighetsvärde om 111 miljoner kronor och samtidigt förvärvar fastigheterna Kungsängens–Tibble 25:1 innehållande en nyrenoverad förskola samt Örnsberg 2 innehållande en nyrenoverad skola för ett totalt underliggande fastighetsvärde om 129 miljoner kronor.
Publicerad den 23 November 2020

Fastigheterna Sjöborren 5 & 6 som avyttras för ett underliggande fastighetsvärde om 111 miljoner kronor förvärvades i december 2018 för 92,5 miljoner kronor och innehåller ett long stay-hotell om cirka 2 600 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 6 miljoner kronor.

De fastigheter som förvärvas inkluderar en nyrenoverad förskola i Kungsängen med ett nytecknat hyresavtal med Tellusbarn på 15 år samt en nyrenoverad skola i Örnsberg med nytecknat hyresavtal på 10 år med Distra Utbildningscenter. Den totala uthyrbara ytan uppgår till cirka 3 500 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 6,6 miljoner kronor.

– Med denna affär utökar vi Genovas portfölj av samhällsfastigheter ytterligare, helt i linje med vårt mål att öka andelen hyresintäkter från detta segment samt bostäder. I Örnsberg planerar vi redan på en närliggande fastighet för ett större stadsutvecklingsprojekt tillsammans med ett antal fastighetsägare, vilken kompletteras väl av den förvärvade skolan. Vår ambition är att fortsätta genomföra strategiska affärer som denna och öka takten i vår projektutveckling, kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetslån i topp bland de svenska räntefonderna

Bolag Morningstars lista publicerad – ny fastighetsfonde i topp. Vd:n tror på kraftigt ökat inflöde framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY