Image
Michael Moschewitz
Michael Moschewitz Bild: Genova

Genova förvärvar nyproducerad fastighet i Stockholm

Transaktioner Genova har avtalat om att förvärva fastigheten Sollentuna Häradsallmänning 1:28 i Järfälla till ett underliggande fastighetsvärde om 94,5 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Maj 2022

Fastigheten har 4 200 kvadratmeter uthyrbar area och är fullt uthyrd till ett helägt dotterbolag inom Semlerkoncernen som kommer bedriva försäljning och verkstad för exklusiva bilvarumärken. Årligt hyresvärde uppgår till 5,5 miljoner kronor och det förväntade årliga driftnettot uppgår till cirka 5,3 miljoner kronor med en återstående avtalstid om 9 år. Fastigheten kommer att miljöcertifieras.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva en grön och högkvalitativ kommersiell fastighet i ett strategiskt läge där Rotebroleden ansluter till E18. Genovas främsta fokus ligger inom samhällsfastigheter och bostäder, men Genovas förvärvsstrategi möjliggör att vi vid rätt förutsättningar kan komplettera portföljen med kommersiella fastigheter som vi bedömer är bra för Genova långsiktigt, kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group.

Tillträde planeras ske den 31 maj 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige