Image
Michael Moschewitz
Michael Moschewitz Bild: Genova

Genova förvärvar nyproducerad fastighet i Stockholm

Transaktioner Genova har avtalat om att förvärva fastigheten Sollentuna Häradsallmänning 1:28 i Järfälla till ett underliggande fastighetsvärde om 94,5 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Maj 2022

Fastigheten har 4 200 kvadratmeter uthyrbar area och är fullt uthyrd till ett helägt dotterbolag inom Semlerkoncernen som kommer bedriva försäljning och verkstad för exklusiva bilvarumärken. Årligt hyresvärde uppgår till 5,5 miljoner kronor och det förväntade årliga driftnettot uppgår till cirka 5,3 miljoner kronor med en återstående avtalstid om 9 år. Fastigheten kommer att miljöcertifieras.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva en grön och högkvalitativ kommersiell fastighet i ett strategiskt läge där Rotebroleden ansluter till E18. Genovas främsta fokus ligger inom samhällsfastigheter och bostäder, men Genovas förvärvsstrategi möjliggör att vi vid rätt förutsättningar kan komplettera portföljen med kommersiella fastigheter som vi bedömer är bra för Genova långsiktigt, kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group.

Tillträde planeras ske den 31 maj 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige