Image
Michael Moschewitz, vd för Genova.
Michael Moschewitz, vd för Genova. Bild: Genova.

Genova förlänger avtal och tecknar avsiktsförklaring

Bolag Genova förlänger hyresavtal om cirka 6 500 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka tio miljoner kronor och tecknar avsiktsförklaring med Axfood avseende Upplands-Bro.
Publicerad den 7 Oktober 2020

I fastigheten Lillsätra 2 i Stockholm har Genova förlängt hyresavtalet med Scanreco om cirka 5 000 kvadratmeter fram till 30 september 2025. I fastigheten Nordanvinden 3 i Lund har Genova tecknat nytt hyresavtal med Coop om cirka 1 500 kvadratmeter som löper till 31 oktober 2025.

Genova har vidare tecknat en avsiktsförklaring med Axfood avseende utveckling på fastigheten Viby 19:3 i Upplands-Bro. Där planerar Genova uppföra en ny stadsdel med fokus på hållbarhet, innehållande bland annat bostäder, en skola för 600 elever som ska drivas av IES, förskola och vård. Avsikten är att parterna ska verka för att uppföra en dagligvarubutik med Hemköp på en yta om 1 200–2 000 kvadratmeter med minst ett tioårigt hyresavtal till marknadsmässiga villkor. Projektet i Upplands-Bro drivs tillsammans med K2A och beräknas påbörjas under andra kvartalet 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige