Genova emitterar preffar för 124 miljoner kronor

Michael Moschewitz Bild: Genova
Michael Moschewitz

Publicerad den 13 Juni 2019

Skicka till e-post

Transaktioner I går kunde Fastighetssverige berätta att Genova Property anlitat Carnegie Investment Bank och Swedbank som finansiella rådgivare för att undersöka förutsättningarna för att genomföra en riktad kontant nyemission av preferensaktier. Nu står det klart att man emitterar 1 000 000 nya preferensaktier, om 124 kronor per aktie.

Genova Property Group AB har med stöd av det bemyndigandet styrelsen erhöll på årsstämman den 20 maj 2019 beslutat om en riktad emission av 1 000 000 preferensaktier till en teckningskurs om 124 kr per preferensaktie.

Genom nyemissionen tillförs Genova 124 miljoner kronor före transaktionskostnader. Teckningskursen i nyemissionen har fastställts genom ett så kallat "accelererat bookbuilding"-förfarande lett av Carnegie Investment Bank AB och Swedbank AB. Svenska investerare av institutionell karaktär har tilldelats aktier i nyemissionen.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att diversifiera aktieägarbasen och samtidigt genomföra kapitalanskaffningen på ett tidseffektivt sätt i omedelbar anslutning till offentliggörande av förvärvet av sju samhällsfastigheter i Stockholm, Uppsala och Norrtälje. Nyemissionen genomförs i syfte att stärka Genovas finansiella beredskap för investeringar i och förvärv av fastigheter.

Efter registreringen av nyemissionen kommer det totala antalet preferensaktier i bolaget att uppgå till 4 000 000 och det totala antalet aktier i bolaget kommer att uppgå till 54 000 000. Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 25 procent av antalet preferensaktier och cirka 0,2 procent av antalet röster i bolaget, baserat på det totala antalet aktier i Genova efter nyemissionen. Aktiekapitalet ökar med 10 000 kr från 530 000 kr till 540 000 kronor.

– Vi är mycket nöjda med att vi genom nyemissionen av preferensaktier stärker Genovas finansiella ställning och ökar beredskapen för ytterligare investeringar. Det stora intresset för nyemissionen från institutionella investerare visar att vår affärsmodell med långsiktig och hållbar fastighetsförvaltning och -utveckling uppskattas. Jag ser också den breddade ägarbasen som positiv för Genova, säger Michael Moschewitz, VD för Genova.

I samband med nyemissionen har bolaget åtagit sig att, med sedvanliga undantag, inte emittera ytterligare preferensaktier under en period av 360 kalenderdagar efter likviddatum.


- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Senast från Fastighetssverige Plus

Hotellmagnat kämpar vidare med oslipad diamant

Bygg/Arkitektur Planerna på ett nytt hotell alldeles invid Öresundsbrons fäste drar ut på tiden. Men norrmannen ger inte upp – trots att kommunen är tydliga med att man inte lämnar några garantier.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
+ Plus
Lucas Lihnell och Atella Fastigheter är på jakt efter projekt. På bilden syns bolagets Brf Tenorbasunen.

Efter kovändningen: Atella jagar nya projektUlrika Hallengren, Ola Orsmark, Olof Andersson och Fredrik Närholm diskuterar det regionala marknadsläget på Fastighetsmarknadsdagen Skåne.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne – de tunga aktörerna om läget i regionenDan T Sehlberg och Anders Borg är vd och ordförande i det nya bolaget Sehlhall Fastigheter AB.

Anders Borg ordförande i ny fastighetssatsningEmil Westman, Jakob Dingertz och Thomasine Jener – Savills transaktionsteam växer.

Savills anställer fyra på transaktionssidanEssi Sten ansluter som Finlandschef till Caroline Arehults Hemfosa.

Hemfosa tillsätter FinlandschefPer Berggren och Fredrik Serneholt.

Per Berggren blir delägare i Serneholt EstateLund får en ny tågstation - och en ny stadsdel. På bilden: Källby och Klostergården från söder

Ny stadsdel utvecklas när Lund får ytterligare en tågstationSolna United.

Nästan fullt i Solna UnitedFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Christofer Bernebring

Victoria Park rekryterar regionchef från RikshemEn tillbyggnad om 7 500 kvadratmeter kommer att ske på en av Catenas befintliga logistik-anläggningar i Rosersberg, Sigtuna kommun.

Catena bygger ut för Speed Logistics i RosersbergLidl och Lekia tar plats i Arninge Station i Täby

Lidl och Lekia till Arninge Station i TäbyJägmästarbostaden.

Sveaskog avyttrar Jägmästarbostaden till entreprenör från Kalmar+ Plus

Bostäder drar ut på tiden – nu vill politisk trio sätta press på byggherrarna+ Plus

Spelet bakom den spektakulära auktionen i MalmöAnna Marand, Hemsö, Mikael Lundström, Svefa och Sara Östmark, Stenvalvet diskuterar affärsmöjligheter i samhällsfastigheter på Branschens mötesplats i Göteborg den 27 augusti på Posthotellet.

Lokalmarknadsdagen 27/8: Samhällsfastigheter – affärsmöjligheter i snabbväxande segmentAnna Alsborger.

Hemfosa köper för 650 miljoner kronorAnders Nissen, vd för Pandox.

Pandox miljardköper i TysklandEn av de åtta fastigheter som går under klubban i höst.

Jätteauktion att vänta i MalmöBoklok bygger radhus i Rosengård.

Boklok bygger radhus i RosengårdPostnord flyttar tillbaka till Tomteboda.

Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda
Se fler nyheter