Image

Genesta hyr ut i Kista

UTHYRNING Genesta har tecknat ett hyresavtal med Lawson Software Sweden AB i fastigheten Hornafjord 1 på Isafjordsgatan i Kista. Hyresavtalet sträcker sig över sex år och är på totalt 5 255 kvadratmeter.
Publicerad den 2 September 2010

I samband med uthyrningen genomgår fastigheten en omfattande uppgradering med nya glasade huvudentréer, ny vitputsad fasad samt helt nya kontor och installationer invändigt som lyfter fastigheten till en A-klass fastighet.

- Vi är mycket glada över att Lawson valt att flytta till vår fastighet. Lokalerna passade perfekt för kundens behov med effektiva moderna ytor, representativa entréer, parkering i fastigheten och närhet till kommunikationer. Totalt sett har vi nu lyckats hyra ut över 12 000 kvadratmeter vilket innebär att uthyrningsgraden gått från 17 procent till 67 procent sen vi förvärvade fastigheten 2008 vilket är helt i linje med vår affärsplan. Nu återstår cirka 7 000 kvadratmeter att hyra ut innan fastigheten är fullt uthyrd, säger Stefan Berg, head of asset management på Genesta.

- Vi ser fram emot att flytta till ett nytt kontor med en modern planlösning och senaste teknik som passar ett IT-företag som Lawson. Dessutom är läget mycket bra med närhet till pendeltåg, t-bana, bussar och även direktbussar till Arlanda och Bromma, säger Annika Karlsson, supervisor facilities vid Lawson.

Arbetet med uthyrningen har skett i samarbete med bland andra Cushman Wakefield, Arcona, Rotstein Arkitekter, BAU Arkitekter och TAPE. Hyresgästen representerades av Newsec.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige