Image

GE bantar sin fastighetsportfölj

BOLAG Efter General Electrics vinstvarning i går meddelade GE-koncernen att man siktar på att banta sin kommersiella fastighetsportfölj. Lennart Sten kommenterar för Fastighetssverige hur detta påverkar GE Real Estate i Sverige.
Publicerad den 26 September 2008

Efter General Electrics vinstvarning i går meddelade GE-koncernen att man siktar på att banta sin kommersiella fastighetsportfölj.

Dagens portfölj på 90 miljarder dollar ska ner till en nivå på 80 miljarder dollar, uppgav bolagets finanschef för Thomson Financial News.

Vd Lennart Sten menar att detta inte är så uppseendeväckande.

- Vi äger våra fastigheter i snitt i fem år, så att vi ska sälja för de här volymerna känns inte så dramatiskt, säger han till Fastighetssverige.

Hur påverkar det GE på den svenska marknaden?

- Jag jobbar på som vanligt. I snitt har vi sålt för två miljarder kronor och köpt för fyra miljarder de senaste åren. I år har vi sålt till för en miljard kronor hittills i år, och kommer väl att sälja för ytterligare en miljard. Däremot har vi inte köpt så mycket, beroende på att prisläget har legat för högt i ett år snart.

- Nu har dock prisläget rättat till sig lite grann på landsorten, så där kan det bli tal om förvärv framöver.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige