Image
Bild: Stadsfastigheter

Gammal saluhall blir Boulebar

Bygg Den gamla saluhallen på Drottningtorget i Malmö får en renässans och blir förvandlad till Boulebar.
Publicerad den 5 September 2012
Boulebar. Bild: Stadsfastigheter. Bild: Stadsfastigheter
Boulebar. Bild: Stadsfastigheter.

Serviceförvaltnigen Stadsfastigheter förvaltar byggnaden och står även för renoveringen som ska vara klar till våren.
- Vi tyckte Boulebar var ett intressant koncept. Det kräver stora byggtekniska åtgärder men inte så stora förändringar av byggnadens utseende och karaktär. Vi har fått uppdraget av politikerna att det ska vara en publik verksamhet som gör torget mer levande, säger Peter Hingström, projektledare på stadsfastigheter.
- Hyresgästen bekostar alla verksamhetsknutna förändringar så som kök, banor och inredning. Just nu är vi i början av en upphandlingsfas gällande vilken byggfirma som ska utföra arbetet, säger Peter Hingström.
– Vi är riktigt glada för den här möjligheten och för det positiva bemötande vi fått av Malmö stad. Vi kavlar upp allt vad ärmar heter för att göra det bästa av huset och för att lära oss mer om Malmö och Malmöborna och hur vi kan leva upp till de förväntningar som ställs på oss, säger Henrik Kruse, vd på Boulebar Sverige.

Fakta Boulebar:
Bolaget bildades år 2000 och har tre år i rad mottagit utmärkelsen ”Gasellföretag” av Dagens Industri. Kombinationen boule, bar och mat har blivit en succé och Boulebar har växt stadigt sedan starten. Boulebar specialiserar sig på gruppevenemang för både företag och privatpersoner.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige