Image

Gamla Skandiahuset når hög Breeam-märkning

MILJö Diligentia blir först ut i Sverige med att pre-certifieras med betyget ”Excellent” inom miljöklassificeringen Breeam.
Det gäller omgörningen av det gamla Skandiahuset på Sveavägen 44.
Publicerad den 20 April 2010

”Excellent” är det näst högsta betyget inom Breeam, efter ”outstanding”.

När Diligentia inom kort inleder den omfattande ombyggnationen av Sveavägen 44 i Stockholm, finns högt ställda mål för fastigheten ur miljöperspektiv. Redan nu har Diligentia fått beskedet att den stora kontorsfastigheten kommer att uppnå betyget ”Excellent” i den internationella miljömärkningen Breeam. Det är den högsta nivå som uppnåtts i Sverige.

- Klimatsmarta hus eftersträvas i allt högre utsträckning av både hyresgäster och fastighetsägare. Breeam-märkningen på Sveavägen 44 är ett kvitto på Diligentias arbete med hållbarhetsfrågor, säger Anders Lindberg, teknisk chef på Diligentias kontorsavdelning i Stockholm.

Breeam bygger på tio viktade betygskriterier, som sammantaget ger en bred bedömning av en fastighets olika miljö- och hållbarhetsaspekter. Allra högst poäng får Diligentia för kriterierna energianvändning, transporter, ledning, hälsa och välbefinnande:

# Energianvändningen sänks till 25 procent av den nuvarande användning, men Diligentias målsättning är att gå ännu längre, och även utvärdera möjligheterna att skapa ett nollenergihus, vilket innebär att fastigheten kan komma att bli självförsörjande på energi.

# Den höga poängen i kriteriet transport bygger bland annat på fastighetens centrala läge, dess närhet till tunnelbana, tåg och möjligheten att ta sig till arbetsplatsen med cykel eller till fots.

# Ledningskriteriet betygsätter Diligentias projektledning och uppföljning.

# Kriteriet hälsa och välbefinnande beskriver bland annat arbetsmiljö och inomhusklimat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige