Image
Ola Serneke.
Ola Serneke. Bild: Serneke

G-P: Nätkonto skrev inlägg om Serneke – kontot registrerat på Ola Serneke

Bolag Göteborgs-Posten skriver i dag att ett anonymt konto på Placera har skrivit hundratals inlägg om Serneke och att tidningen har uppgifter om att kontot är registrerat på Ola Serneke själv. Ola Serneke vill inte kommentera uppgifterna, enligt G-P.
Publicerad den 29 Januari 2021

Under tre år, från februari 2017 till oktober 2020 ska nätkontot ha skrivit på Placera. I princip alla inlägg handlade om Serneke och var initierade och väldigt positivt inställda till bolaget.

Först när andra användare på forumet menade att användaren måste vara Ola Serneke (vilket användaren tillbakavisade) slutade inläggen komma.

I en GP-intervju tillbakavisar Ola Serneke först att han står bakom kontot, för att sedan inte vilja svara på några frågor.
"Som sagt inga kommentarer om vare sig vems kontot är eller dess innehåll", skriver han i ett mejl till Göteborgs-Posten.

Aliaset har anmälts i ett tips till Finansinspektionen och myndigheten har i mejlkorrespondens från slutet av förra året, som Göteborgs-Posten har tagit del av, fått uppgifter från forumets utgivare om användarens identitet och aktivitet. Enligt källor till GP är det Ola Sernekes egna uppgifter. Handläggaren på myndigheten förnekar inte heller att kontot är kopplat till Ola Serneke, när GP ställer frågor om detta.

Finansinspektionen har inte gått vidare med tipset, enligt finansinspektören Jonas Nyberg. FI granskade endast ett mindre urval av inläggen.
– Det är mycket möjligt om vi skulle få in fler tips på det här, att vi skulle ta upp det och kolla på det igen. Jag kan ju inte garantera att det inte någonstans, i något inlägg, finns någonting som skulle ha varit felaktigt, säger Jonas Nyberg till Göteborgs-Posten.

Målet med Finansinspektionens tillsyn är bland annat att förhindra marknadsmanipulation. Brottet innebär att man sprider vilseledande uppgifter om ett bolag i syfte att påverka dess aktiekurs. Om det finns misstankar om tillräckligt allvarlig brottslighet ska en anmälan upprättas och skickas till Ekobrottsmyndigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY