Image

Fyramiljardersaffär i Solna och Sundbyberg

Transaktioner Humlegården köper fyra fastigheter i Solna och två i Sundbyberg av Länsförsäkringar Liv. Fastighetsvärdet i affären uppgår till nästan fyra miljarder kronor.
Publicerad den 14 Juni 2012
Annons
Image
Fastigheten Apelsinen är en av sex fastigheter i storaffären. Bild: Leimdörfer. Bild: Leimdörfer
Fastigheten Apelsinen är en av sex fastigheter i storaffären. Bild: Leimdörfer.

Humlegården, som ingår i Länsförsäkringsgruppen har förvaltat fastigheterna sedan 2005.

Affären innefattar fyra fastigheter i Solna Stad och två i Sundbyberg Stad. Fastigheterna i Solna Stad är Apelsinen 5, Aprikosen 3, Smultronet 2 och Stenhöga 1, även kallad Stora Blå.

Tillsammans har dessa fastigheter en uthyrningsbar area på cirka 145 000 kvadratmeter.

Fastigheterna i Sundbyberg Stad är Sprängaren 8 och Cirkusängen 6. På Cirkusängen 6 bygger Humlegården just nu Swedbanks nya huvudkontor. När huvudkontoret är klart kommer Humlegården äga cirka 57 000 kvadratmeter i Sundbyberg Stad.

Fastigheterna i Solna Stad och Sprängaren har betydande utvecklingsmöjligheter både i form av nybyggnationer och förädling av befintliga byggnader.

- De fastigheter som vi nu köper passar mycket bra in i Humlegårdens befintliga bestånd. Vi förstärker vår position i Solna Strand och centrala Sundbyberg. Området är ett av Stockholms starkaste tillväxtområden inom kontorsbranschen. Samtidigt gläds vi åt det stora förtroende som Swedbank visat oss när man valt oss som sin affärspartner för sitt nya huvudkontor, säger Per-Arne Rudbert, vd för Humlegården.

Sedan tidigare äger Humlegården fastigheter med ett marknadsvärde om cirka en miljard kronor i Solna och Sundbyberg. Efter affären och färdigställandet av Swedbanks huvudkontor ökar värdet till cirka fem miljarder kronor.

Humlegården förvaltar andra fastighetstillgångar inom Länsförsäkringar samt DNB Eiendoms fastighetsbestånd i Sverige. Det förvaltade fastighetsbeståndet har ett marknadsvärde på cirka 22 miljarder kronor, inklusive Swedbanks huvudkontor.

- Genom affären koncentrerar vi vårt ägande till fyra prioriterade delmarknader i Stockholm. Vi äger ett betydande bestånd av kvalitetsfastigheter i centrala Stockholm samt en stor fastighet i Hagastaden. I Solna Stad äger vi 19 fastigheter i Hagalund och nu får vi ett fjärde ben i fantastiskt läge i Solna och Sundbyberg. Vårt fastighetsbestånd blir ännu bättre sammansatt av fastigheter med god värdetillväxt, starkt kassaflöde och betydande utvecklingsmöjligheter, säger Per-Arne Rudbert.

Humlegården tillträder fastigheterna 2 juli i år.

Leimdörfer var rådgivare till säljaren Länsförsäkringar Liv, precis som i affären med Folksam vid Skanstull.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige