Image

Frösunda bygger framtidens äldreboende i Gävle

Bostäder Ett helt nytt vård- och omsorgsboende för äldre ska nu byggas i området kring Gavlerinken i Gävle. Det är Frösunda Omsorg som i samarbete med fastighetsägaren NOFAB (Nordiska Omsorgsfastigheter) uppför framtidens äldreboende, med fokus på hög livskvalitet och att kunden bestämmer.
Publicerad den 6 Augusti 2018

Det nya äldreboendet genomsyras av framtidstänkande, där utformningen baseras på såväl en omfattande kunskap om och förståelse för kunder med kognitionsnedsättning som ny digital teknik.

Med en stadigt växande population av äldre invånare, är behovet av fler platser på äldreboenden skriande stort. Frösunda Omsorg, som är en av landets ledande privata vård- och omsorgsföretag, möter behovet med flera nybyggnationer i egen regi för framtidens äldreomsorg. Det första i den nya generationen äldreboende uppförs nu i Gävle, i området kring Gavlerinken.

Det framtidsanpassade äldreboendet får 72 moderna lägenheter, där de boende får möjlighet att möblera enligt eget tycke och smak, liksom både spa, beachrum, frisör och rörelserum. Fastigheten ska stå klar för inflyttning hösten 2019.

Frösunda har sedan tidigare framgångsrikt drivit verksamheter i Gävle med gruppboenden för personer med funktionsnedsättning. När nu behoven ökar för äldreboenden i Gävle kommun blir Frösundas nya omsorgsboende ett nytt alternativ.

–Vi har mycket goda erfarenheter av samarbetet med Gävle kommun och hoppas nu att kunna erbjuda ett attraktivt och modernt äldreboende inom ramen för upphandlingar och avtal, säger Christine Rosencrantz, affärsområdeschef för Äldreomsorg inom Frösunda Omsorg.

Frösunda bedriver omsorgsverksamhet i Sverige enligt ett på vetenskaplig grund utarbetat koncept, "Kundens fokus". Konceptarbetet leds av Frösundas sakkunniga inom kognition, medicine doktor Beata Terzis.

Under våren fick Frösunda Omsorg nya ägare i form av Brado AB, ett svenskt bolag som ingår i norska Adolfsen Group. Adolfsen Group är ett familjeägt företag med omfattande verksamhet inom bl.a. äldreomsorg i såväl Sveriges som Norge. De närmaste tre åren kommer Frösunda Omsorg att uppföra fem nya och framtidsanpassade vård- och omsorgsboenden för äldre i egen regi, med sammanlagt omkring 500 nya boendeplatser.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige