Image
Gratisbutiken.
Gratisbutiken. Bild: Emelie Söderström

Frölunda Torg öppnar butik där allt är gratis

Handel En butik där allt är gratis, kan det verkligen stämma? Ja, nu öppnar Frölunda Torg sin egna gratisbutik där du som besökare både kan lämna in saker du inte längre använder och hämta saker du behöver – utan att betala!
Publicerad den 19 September 2022

Initiativ kopplade till gåvoekonomi blir allt vanligare, med bland annat bokskåp, klädbibliotek och gåvogrupper på sociala medier. Nu hoppar Frölunda Torg på trenden och öppnar en egen gratisbutik. Liknande satsningar finns i bland annat Kortedala, Kungälv och Kålltorp men detta blir den första gratisbutiken på ett köpcentrum.

– Frölunda Torg är en både geografisk och kulturell knutpunkt med cirka 30 000 besökare varje dag. Det gör oss till en viktig mötesplats och bra plattform för den här typen av initiativ, säger Anders Strand, centrumchef på Frölunda Torg.

Gratisbutiken fungerar ungefär som en loppis, men med den stora och viktiga skillnaden att ingen behöver betala för något. Du som besöker butiken är välkommen att ta med dig en eller flera saker därifrån, men du kan också lämna in prylar, plagg och saker som du inte längre har användning för.

Frölunda Torg har sedan tidigare ett samhälleligt engagemang genom bland praktikplatser för människor långt från arbetsmarknaden. Butiken är en del av köpcentrumets arbete med social och ekologisk hållbarhet och ett nytt sätt att engagera sig i närområdet samt bidra till en positiv klimatutveckling.

– Vår förhoppning är att butiken ska skapa en community-känsla i Frölunda och uppmuntra människor att dela med sig och hjälpa varandra, säger Terese Carlson, marknadschef på Frölunda Torg.

Gratisbutiken, som har premiär till helgen, kommer hålla öppet lördagar och söndagar klockan 12–16 mellan den 24 september och 30 oktober.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige