Image
Fridaskolan tar plats i Kallebäck.
Fridaskolan tar plats i Kallebäck. Bild: Liljewall

Fridaskolan till Wallenstam i Kallebäck

Uthyrning Byggnadsnämnden i Göteborg har beslutat om bygglov för en F-9-skola i Kallebäcks Terrasser, Göteborg. Det blir Fridaskolan som planerar att 2023 välkomna barn till skolan och förskolan i området.
Publicerad den 27 September 2021
Annons
Image

Skolan kommer att växa i lagom takt och från start ta emot elever från förskoleklass upp till sjunde klass, för att fullt utbyggd vara en komplett F-9-skola.

– Vi är väldigt glada att välkomna Fridaskolan till Kallebäcks Terrasser där vi just nu har över 1 100 hyreslägenheter i produktion. Fridaskolan blir ett välkommet tillskott till området, inte minst för alla de familjer med barn som kommer att flytta hit, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Fridaskolan är en personalägd friskola som funnits i snart 30 år. Den första Fridaskolan öppnade 1993 i Vänersborg, sedan dess har skolan vuxit av egen kraft och finns idag i Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla, Mölnlycke, Göteborg och Helsingborg.

– Vi ser otroligt mycket fram emot att starta i Kallebäcks Terrasser och få bidra med en skola där inte bara en riktigt bra miljö för lärande präglar elevernas vardag, utan också tillit, trygghet och social öppenhet. Vi brukar säga att vi vill att våra elever ska lämna oss raka i ryggen, med god kännedom om sig själva, sina kunskaper och förmågor – fulla med tillförsikt och med en livslång upptäckarlust och vilja att lära sig mer. Frida är helt enkelt ett ställe där barn växer, säger Tomas Borgvall, skol- och utbildningschef på Frida Utbildning.

Området Kallebäcks Terrasser har bästa läget nära kommunikationer, staden och naturen. Fullt utbyggt kommer området att erbjuda 1 800 nya hem, ett lokalt torg med restauranger, caféer, närservice samt kontor, skola, förskola och gym. De första bostadshyresgästerna har redan fått nycklarna till sina nya hem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY