Image

Från Tingsryd till Växjö

Karriär Peråke Janén blir ny vd för kommunala Vidingehem i Växjö.
Publicerad den 23 Maj 2017
Peråke Janén. Bild: Tingsrydsbostäder
Peråke Janén.

Peråke Janén kommer närmast från Tingsrydsbostäder där han varit vd i drygt sex år. Han har också en lång karriär inom Samhall, bakom sig. Där arbetade han bland annat som fastighetschef.

- Jag ser fram emot att få vara med och utveckla detta spännande bolag som integrerar både bostadsfrågan och landsbygdsfrågan. Jag vill också vara med och bidra till utvecklingen kring bostäder och byggandet i stort, i kommunen, säger Peråke Janén.

Vidingehem är ett av fem kommunala bolag. Bolaget äger och förvaltar lägenheter, skolor, förskolor och vårdboenden främst i orterna runt Växjö.

- Peråkes såväl djupa som långa erfarenhet kring bostadsfrågan och byggande, verkar för en fortsatt fantastisk resa för vårt bolag. Det känns väldigt bra att ha honom ombord, säger Anna Hultstein (M), ordförande i Vidingehem.

- Peråke har ett stort och brett nätverk och ett tydligt ledarskap. Att få in hans kunskap i Vidingehem men också i vårt koncerngemensamma arbete ser jag som en otrolig fördel, säger Monica Skagne, kommunchef och vd för Växjö kommunföretag, VKAB.

Peråke Janén börjar sin tjänst i mitten av augusti. Han tar över efter Stefan Blomkvist som nu lämnar Vidingehem för nya mål.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige