Image
Riksbyggen bygger i Trollhättan och Uddevalla
Riksbyggen bygger i Trollhättan och Uddevalla Bild: Riksbyggen

Framåt för Riksbyggen i Uddevalla och Trollhättan

Bygg/Arkitektur Bygglovet är klart för Riksbyggens Brf Guldpennan i Uddevalla. Samtidigt är detaljplanen klar för ett Riksbyggenprojekt i Trollhättan.
Publicerad den 3 Januari 2019

Riksbyggens Brf Guldpennan i Södergården, Uddevalla består av 47 bostadsrättslägenheter med närhet till både centrum och hav. Nu har bygglovet vunnit laga kraft och Riksbyggen förbereder nu för att starta försäljningen i projektet.

På Söderskolans historiska mark i Uddevalla skapar Riksbyggen ett nytt och levande bostadsområde. Brf Guldpennan är den andra etappen som Riksbyggen uppför i Södergården, Söderskolans historiska mark i Uddevalla.

– Intresset för Brf Guldpennan är stort nu när vi kan dra igång försäljningen igen efter att bygglovsprocessen dragit ut på tiden. Vi är mycket glada över att bygglov nu är klart och vi kan fortsätta arbetet med detta efterlängtade projekt, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Brf Guldpennan kommer att bestå av lägenheter i storleken två till fyra rum och kök. Inflyttningen är preliminärt planerad till sommaren 2021.

Riksbyggen kommer även att ansöka om bygglov för att uppföra 40 nya bostadsrätter i Brf Nysätra i Skoftebyn, Trollhättan.

Hållbarhet genomsyrar hela projektet. Till exempel planeras för laddstolpar för elbilar i alla carportar och sedumtak på vissa byggnader.

Inflyttning är planerad att kunna ske under 2021.

– Det är väldigt roligt att det nu börjar närma sig byggstart för Riksbyggens nya bostäder i Trollhättan. Riksbyggen har arbetat aktivt med Nysätra-området sedan 2016. Det finns ett stort behov av fler bostäder i Trollhättan och Riksbyggen vill vara med och bidra till kommunens tillväxt, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen.

Riksbyggen kommer också att bygga 84 hyresrätter i Trollhättan i området Hälltorps gård, i samarbete med Obos Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kartläggning: Här är största fastighetsägarna i Jönköping

Lista Idag inleder Fastighetssverige en kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. Först ut är Jönköping, som med sina 143 579 invånare är landets tionde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige