Image

Frågetecken kring Kalmar Arena

AFFÄRER Flera frågetecken har uppstått kring Sveafastigheters arenabygge i Kalmar. Nu är Kalmar kommun på väg att köpa in sig i arenan som från början var tänkt som ett privat initiativ. Men politikerna är oeniga.
Publicerad den 13 Maj 2008

När Sveafastigheter kom med sitt erbjudande om att bygga Kalmar Arena jublades det över att det äntligen fanns privata initiativ.

Sedan har det talats om att kommunen skulle gå in som borgensman, men det senaste budet är att kommunen köper in sig i bolaget som står bakom arenan. Ett hälftenägande skulle innebära en investering på 115 miljoner kronor.

Men politikerna är oeniga.
- De skulle bygga en fotbollsarena som skulle se ut som de ville på en plats som de också hade bestämt. Kommunen hade ingen uppfattning och skulle inte ha det heller. Nu ser det ut som om vi får ta hand om det ändå, säger Inger Hilmansson (fp) till tidningen Barometern.

Folkpartiet förespråkade länge en upprustning av den befintliga arenan Fredriksskans, men när Sveafastigheters förslag dök upp verkade det mer attraktivt.

Även miljöpartiet är tveksamma till ett delägarskap.
- Vi har ställt upp 5,8 miljoner i ett hyresbidrag, det gjorde vi med stor vånda, säger kommunalrådet Jonas Löhnn (mp) till Barometern. Nu blir det ett nytt läge och vi är tveksamma till ett så stort ekonomisk åtagande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige