Image

Förvaltaren ombildar 270 lägenheter i Ör

Transaktioner Förvaltaren i Sundbyberg har sålt fastigheten Violen 2 i Ör till Brf Logen f ör ombildning till bostadsrätt . Fastigheten ligger på Logdansvägen 2 - 48 och Örsvängen 6. Med 270 lägenheter är ombildningen en av de största i Sundbyberg. Köpeskillingen är 429,5 miljoner kronor.
Publicerad den 18 December 2017
Violen 2 i Ör . Bild: Förvaltaren
Violen 2 i Ör .

– Genom o mbildningen fortsätter Förvaltarens arbete med att bidra till en mångfald av boendeformer i alla stadsdelar. Därigenom utvecklas hela komm unen som en attraktiv och efterfrågad bostadsort, säger Mikael T Eriksson , kommunstyrelsens ordförande (m).

Violen 2 byggdes på 1960 - talet och var en del av den tidens stora satsning på att bygga e n miljon nya bostäder. I det läget köpte Sundbyberg s stad marken i Ör från Stockholm stad och lät Förvaltaren bygga ett tusental nya lägenheter, däribland Violen 2 – med 270 lägenheter och 20 110 kvadratmeter bostadsarea och 708 kvadratmeter lokalyta.

– Med ombildningen och den nya bebyggelsen, bland annat vid centrum, blir Ör en mycket attraktiv stadsdel som kan erbjuda lägenheter med olika upplåtelseformer, storlekar och hyresnivåer. I planerna ingår också nya ägarlägenheter och boenden för äldre, säger Mikael T Eriksson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige