Image

Fortsatt positivt från Wallenstam

Bolag Wallenstams förvaltningsresultat ökade till 106 miljoner kronor (97) under årets andra kvartal.
Publicerad den 8 Augusti 2012
Bild: Wallenstam

Hyresintäkterna ökade till 402 miljoner kronor (385).

Resultatet efter skatt landade på 263 miljoner kronor (81) och vilket innebär 1,60 kronor per aktie (0,40).

Värdeförändringarna uppgick till 282 miljoner kronor på fastigheter (108) och på derivatinstrument till -66 miljoner kronor (-87).

För halvåret redovisas hyresintäkter på 802 miljoner kronor (761) och ett förvaltningsresultat på 192 miljoner kronor (158).

Substansvärdet på aktie är uppe i 82 kronor (76).

- Jag är riktigt nöjd med vårt resultat för första halvåret 2012. Förvaltningsresultatets ökning med 22 procent ser vi som ett kvitto på vår strategi med centralt belägna fastigheter och effektiv nyproduktion. Styrkan i detta bekräftas ytterligare av det fina resultatet av genomförda fastighetsaffärer som bidrar till en mycket positiv utveckling av både resultat och verksamhet. Vi genomförde en av våra största försäljningar när vi i början av juni tecknade avtal med Platzer om försäljning av sex kommersiella fastigheter. Platzeraffären i kombination med vårt förvärv från Vasakronan gör att vi ytterligare förstärker vår koncentration av kommersiella fastigheter till attraktiva innerstadslägen i Göteborg, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige