Image

Fortsatt förbättrade siffror från Balder

Bolag Balders förvaltningsresultat för Q3 ökade till 760 Mkr (600), motsvarande en ökning per stamaktie om 24 procent till 3,94 kronor (3,18). Substansvärdet är uppe i 219,50 kronor per aktie (184,72) en ökning från 215,59 i Q2-rapporten.
Publicerad den 2 November 2017
Erik Selin. Bild: Nicklas Tollesson
Erik Selin.

Hyresintäkterna uppgick i Q3 till 1 475 Mkr (1 381)
Driftsöverskottet uppgick till 1 109 Mkr (967).
Förvaltningsresultatet hänförligt till moderbolagets aktieägare ökade med 27 % till 760 Mkr (600), vilket motsvarar en ökning per stamaktie med 24 % till 3,94 kr (3,18).
Värdeförändringar förvaltningsfastigheter uppgick till 872 Mkr (1 070).
Det genomsnittliga direktavkastningskravet var oförändrat jämfört med Q2 och uppgick till 5,0 % (5,3).
Värdeförändringar på räntederivat har påverkat resultatet före skatt med 28 Mkr (3).
Periodens resultat efter skatt uppgick till 1 464 Mkr (1 430).
Periodens resultat efter skatt hänförligt till moderbolagets aktieägare uppgick till 1 271 Mkr (1 205) vilket motsvarar 6,78 kr per stamaktie (6,69).
14 fastigheter (6) har förvärvats till ett fastighetsvärde om 2 831 Mkr (605).
2 fastigheter (12) har avyttrats till ett fastighetsvärde om 84 Mkr (583).
Den aktuella intjäningsförmågan på tolvmånadersbasis uppgår till 15,72 kronor per stamaktie (förvaltningsresultat).

Vd Erik Selin:
- Förvaltningsresultatet för Q3, hänförligt till moderbolagets aktieägare, uppgick till 760 Mkr motsvarande en ökning med 24 % per stamaktie till 3,94 kr. Ökningen genereras genom ett större fastighetsbestånd med något högre hyror/ kvm, bättre överskottsgrad och bra finansieringsvillkor.

- När det gäller finansiering gjorde vi under kvartalet två emissioner i Eurobondmarknaden, varav en senior unsecured med förfall 2026 till en fast ränta om 1,95 % och en hybridobligation med en fast ränta om 3,13 %. Likviden från hybridobligationen har vi strax efter kvartalets utgång använt till att lösa in våra Preferensaktier.

- Fastighetsmarknaden i Norden känns fortsatt stabil med ett stort investerarintresse och i regel hård konkurrens om bra objekt. Den del av marknaden där vi noterar ett ökat utbud och osäkrare prisbild är marknaden för vissa typer av handelsfastigheter samt för dyra bostadsbyggrätter. Priset på bostadsbyggrätter har under senare år på vissa ställen ökat kraftigt och en viss korrigering känns inte helt oväntad, jag är dock fortsatt optimistisk över tid gällande bostadssegmentet.

- Jag är också fortsatt optimistisk avseende den långsiktiga utvecklingen för Balder baserat på vår organisation, finansieringsmöjligheter och våra många investeringsalternativ.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige