Image
Bostadspriserna fortsätter uppåt.
Bostadspriserna fortsätter uppåt. Bild: Axel Ohlsson

Fortsatt bred uppgång på bostadsmarknaden i augusti

Bostäder Bostadspriserna steg med 1,9 procent i augusti, enligt Valueguard.
Publicerad den 18 September 2020

Bostadsrättsindex ökar med 1,2 procent och villaindex med 2,4 procent.

Såväl bostadsrättsindex som villaindex stiger i samtliga tre storstäder. I Stockholm är uppgången 1,7 respektive 0,7 procent, i Göteborg stiger det med 0,5 respektive 4,0 procent och i Malmö är ökningen 1,4 respektive 2,1 procent.

Eftersom det tidigare varit vanligt att index stiger mellan juli och augusti ökar HOXSWE med mer måttliga 0,3 procent när Valueguard justerar för säsongseffekter. Bostadsrättsindex för riket stiger med 0,5 och villaindex med 0,1 procent efter säsongsjustering.

Under våren och sommaren har prisutvecklingen inte följt normalt säsongsmönster, sannolikt på grund av coronapandemin, vilket gör att de säsongsjusterade siffrorna bör tolkas med försiktighet, påpekar Valueguard.

Valueguard har även undersökt prisutvecklingen på bostadsrätter under första halvan av september i Stockholm och Göteborg. Det stiger med 0,8 procent i Stockholm och 1,1 procent i Göteborg. Antalet transaktioner på bostadsmarknaden låg i augusti på ungefär samma nivå som 2019 och 10 procent högre än 2018. Bostadsrätterna ökar medan villorna minskar något.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige