Image
Fortinova gör förvärv i Lilla Edet.
Fortinova gör förvärv i Lilla Edet. Bild: Fortinova

Fortinova köper i Lilla Edet

Transaktioner Fortniova köper fastighet i Lilla Edet av Stenfastigheter i en off market-affär.
Publicerad den 7 December 2022

Fortinova Fastigheter har, genom dotterbolag, ingått avtal om förvärv av fastigheten Lilla Edet Järnboden 1. Den uthyrningsbara arean är 6 074 kvadratmeter fördelat på 41 lägenheter samt en Ica-butik. Tomten är 9 799 kvadratmeter och friköpt. Byggnaden uppfördes 1992 och byggdes till 2002 samt 2006. Hyresvärdet i 2023 års nivå uppgår till cirka nio miljoner kronor. Tillträde är planerat till 1 februari 2023. Säljare är Stenfastigheter.
– Fastigheten kompletterar vårt befintliga bestånd i Lilla Edet och skapar förutsättningar för en effektiv förvaltning. Kombinationen med bostäder och en ICA-butik ger ett tryggt och positivt kassaflöde. Vi har tagit höjd för det nya marknadsläget och bedömer det rimligt att anta att vi ändå har goda möjligheter att nå våra avkastningskrav i affären, säger Krister Howding, affärsutvecklare på Fortinova.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserie om hållbart byggande: Greenwashing och gammalt tänk

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige artikelserie om hållbart byggande når sin tredje och sista del. För Fastighetssverige berättar arkitekten Peter Ullstad från Codesign om hur vanligt så kallad greenwashing är i byggbranschen, en lite självbelåten bransch och hur tänket kring byggmaterial måste ändras för att ta nästa steg i hållbarhetsfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige