Image
Fortinova köper en lager- och logistikfastighet i Varberg.
Fortinova köper en lager- och logistikfastighet i Varberg. Bild: Fortinova

Fortinova förvärvar logistik och lager i Varberg

Transaktioner Fortinova har genom ett helägt dotterföretag ingått avtal med A1 Invest AB samt PAMN Red Holding AB avseende logistik- och lagerfastigheten Varberg Bälgen 1. Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär till ett åsatt fastighetsvärde om 157 miljoner kronor. Köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 111 miljoner kronor.
Publicerad den 21 December 2020

Tillträde planeras den 15 januari 2021 och förvärvet planeras att finansieras genom egen kassa.

Fastigheten har en friköpt tomtareal om drygt 75 000 kvadratmeter och en uthyrningsbar yta om 25 248 kvadratmeter. På fastigheten finns ytterligare byggrätt inom ramen för befintlig detaljplan. Nilson Group AB, som är Skandinaviens ledande skokoncern, har sitt huvudkontor i fastigheten.

Hyresavtalet är ett "triple-net"-avtal med en kvarvarande hyresavtalstid om 12 år. Hyresvärdet är 12,2 miljoner kronor med ett bedömt driftnetto om 10,5 miljoner kronor.

Fastigheten har ett starkt läge i Nedregårdens Industriområde, cirka två kilometer från E6. Nedregårdens Industriområde är beläget cirka tre kilometer nordost om centrala Varberg och i närområdet finns ett antal stora företagsetableringar. Transportmöjligheterna är mycket goda tack vare närhet till såväl E6 som järnvägsstationen och Varbergs Hamn.

– Vi är glada över att vi har fått möjlighet att förvärva denna fina fastighet och vi ser fram emot ett bra samarbete och framtida gemensamma utvecklingsmöjligheter med Nilson Group, säger Anders Valdemarsson, vice vd på Fortinova Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator på väg att köpa av storägare för drygt 100 miljoner

Transaktioner Mats Lundberg och Joachim Kuylenstierna på väg att sälja till Fastator – "kulturskatter" i Åre och Visby.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY