Image

Första spadtaget för studentbostäder på Kungsholmen

Bostäder I fredags tog Värmdö Bygg och beställaren Svenska Bostäder tillsammans ett första spadtag för studentbostäder på Kungsholmen.
Publicerad den 25 Maj 2015
I fredags togs det första spadtaget på Kungsholmen där Värmdö Bygg ska bygga studentbostäder åt Svenska Bostäder. Bild: Värmdö Bygg
I fredags togs det första spadtaget på Kungsholmen där Värmdö Bygg ska bygga studentbostäder åt Svenska Bostäder.

På Kungsholmen i Stockholm ska Serneke-bolaget Värmdö Bygg nu påbörja arbetet med att bygga om kvarteret Vallgossen, gamla S:t Görans Gymnasium, till studentbostäder, ett projekt värt cirka 310 miljoner kronor.

S:t Görans Gymnasium invigdes 1960 och är en kulturhistoriskt värdefull byggnad. Den ritades av Léonie och Charles-Edouard Geisendorf och har en unik arkitektur. I början på året fick Värmdö Bygg uppdraget att med varsam hand göra om byggnaden till 237 studentlägenheter i kvarteret Vallgossen. ?

Fram tills nu har det skett diskussioner mellan bland annat Värmdö Bygg, Arkitekterna på Södergruppen, Svenska Bostäder och Stadsmuseet om hur byggnaden ska bevaras på bästa sätt.

- Vi har jobbat med att se över vad som ska bevaras och sett till att skydda dessa ytor och detaljer för försäkra oss om att inget tar skada under byggnationen, säger Peter Axelsson, arbetschef på Värmdö Bygg/Serneke.?

Fredagens spadtag markerar starten för byggnationen och under 2017 beräknas de första studenterna kunna flytta in i de nya lägenheterna.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige