Image

Första nya hyreslägenheterna på 20 år i Ödeshög

Bygg/Arkitektur För första gången på 20 år uppförs det nya hyreslägenheter i Ödeshög. NCC bygger enligt sitt P303-koncept på uppdrag av HS-fastigheter.
Publicerad den 15 Maj 2013
Ödeshögs första nya hyresrätter på över 20 år. Bild: Radar arkitektur & planering
Ödeshögs första nya hyresrätter på över 20 år.

Ordern för 16 seniorlägenheter är värd 20 miljoner kronor.

– Det går att bygga moderna hyresrätter i mindre skala till ett lågt pris och med bibehållen kvalitet. Jag hoppas andra fastighetsägare i länet får upp ögonen för den möjligheten nu, säger affärschef Joakim Sternander, NCC Construction i region Syd.

NCC bygger 16 seniorlägenheter i tre huslängor, centralt placerade intill kommunhuset och stora torget i Ödeshög. Husen rymmer två fyrarummare, sex trerummare och åtta stycken tvåor.

– Det finns redan en lång kö av seniorer som vill flytta från sina hus till sådana här nya och moderna bostäder. Eftersom trycket är så stort hoppas jag att det kan bli fler hyreshus av detta slag, säger Magnus Oscarsson (KD), kommunstyrelsens ordförande i Ödeshög som drivit på satsningen av nya hyreshus.

NCC kan med det egenutvecklade byggsystemet P303 på kort tid bygga flerbostadshus med mycket låg energiförbrukning och hög kvalitet. De senaste två åren har 160 lägenheter som bygger på NCC:s bostadsprodukt, uppförts i Göteborgsområdet, Uppsala och Örebro, både i egen regi och för externa kunder.

Bostäderna blir 54, 67 eller 83 kvadratmeter stora. Husen byggs i två våningar, med balkong och terrass eller uteplats. Lägenheterna har genomgående parkettgolv, helkaklade badrum och gott om plats för förvaring.

Byggarbetena börjar i juni och bostäderna är klara för inflyttning i juni 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige