Image
Britta Blaxhult, blev nyligen utsedd till vd för Selvaag Bostads svenska bolag.
Britta Blaxhult, blev nyligen utsedd till vd för Selvaag Bostads svenska bolag. Bild: Åke Gunnarsson

Första markanvisningen till Selvaag Bostad

Bostäder Exploateringsnämndens möte den 12 december beslutade att ge en markanvisning för 85 lägenheter till Selvaag Bostad i Årstafältet etapp 5.
Publicerad den 17 December 2019

Selvaag Bostad är ett nystartat och helägt av Selvaag Bolig med målet att utveckla bostadsrätter och äganderätter i Sveriges storstadsområdena. Årstafältet blir Bolagets första egna markanvisning.

Rolf Thorsen, vd för Selvaag Bolig är nöjd med resultatet.

– Vi etablerade oss i Sverige i höstas och är nöjda med att ha fått en position på så kort tid. Vi har tillväxtambitioner och tycker att Årstafältet är en idealistisk start för vår etablering. Vi letar efter fler projekt och förhoppningen är att vi inom några år ska ha projekt i produktion, säger Thorsen.

Sedan tidigare har Selvaag haft JV- samarbeten med Veidekke Bolig i kv. Sädesärlan och Svea Symfoni. Här driver Selvaag Plussboliger, ett livsstilskoncept där det bland annat finns serviceverksamhet för boende med gemensamt gym, festlokal, bibliotek m.m. Konceptet har mött stort intresse på Stockholmsmarknaden.

– Vi är oerhört glada över förtroendet att få vara med och utveckla nya bostäder i ett av Stockholms intressantaste utvecklingsområden. Vårt mål är att medverka till att göra Stockholm till ännu bättre stad att leva i, säger Britta Blaxhult, vd för Selvaag Bostad.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige