Image
Bild: Skanska

Första kontorshyresgästen klar på Sveavägen 44

Uthyrning Redan i november förra året tecknades det allra första kontraktet då hotellkoncernen Nobis valde att etablera ett boutique-hotell på Sveavägen 44. Men nu har den första uthyrningen genomförts i kontorsdelen av fastigheten. Det är Klarna, ett företag som jobbar med betalningslösningar, som tecknat ett kontrakt om 9 000 kvadratmeter. Inflyttning är beräknad till årsskiftet 2013/2014.
Publicerad den 1 Februari 2012
Sveavägen 44. Bild: Skanska. Bild: Skanska
Sveavägen 44. Bild: Skanska.

I dag jobbar sexhundra personer på Klarna, men redan om två år förväntas antalet medarbetare vara åttahundra. Därför började man se sig om efter nya lokaler för en tid sedan.

- Sveavägen 44 uppfyllde alla våra högt ställda krav på vår nya arbetsplats. Hygienfaktorer har varit bra skyltläge mitt i Stockholm city och en egen entré. Vi gillar också att våra nya kontorsytor kommer att medge enkla omflyttningar istället för stora och kostsamma ombyggnationer, under verksamhetens gång. Flexibilitet med andra ord, säger Martin Grauers, Chief Culture Officer på Klarna.

- För att vara framgångsrika behöver vi kunna attrahera, integrera och utveckla rätt medarbetare. Det gör vi genom att bygga en stark företagskultur. Den fysiska arbetsplatsen spelar en mycket viktig roll i detta. Det är en anrik byggnad samtidigt som den snart också är en av Stockholms modernaste. Vår förhoppning är att det här om några år är känt som Klarna-huset, säger Martin Grauers.

Klimatsmarta hus efterfrågas i allt större utsträckning av såväl hyresgäster som fastighetsägare. Sveavägen 44 har högt ställda mål ur miljöperspektiv. Betyget ”Excellent” enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam, ska uppnås.

- Hållbarhet står högt upp på vår agenda. Därför var just Breeam-certifieringen ytterligare ett viktigt kriterium när vi skulle välja, säger Martin Grauers.

- Vi är oerhört glada över att Klarna valde Sveavägen 44 i sin stora upphandling. Det är ett imponerande bolag och vi ser det som ett prestigeuppdrag att skapa 9 000 innovativa kvadratmeter för de 800 medarbetare som kommer att befolka Klarnas huvudkontor om två år, avslutar Markus Pfister, Diligentias fastighetschef för kontor.

När nya Sveavägen 44 står klart vid årsskiftet 2013/2014 kommer vi att få se kontorsytor som enkelt kan växa och krympa, utan att behöva byggas om. Här planeras också ytor för butiker och restauranger, vilket ska göra Sveavägen 44 till en mötesplats för alla. Dessutom ska hotellkoncernen Nobis öppna ett boutiquehotell om 92 rum, restaurang, bar och konferens i kvarteret. Kontorsfastigheten omfattar 50 000 kvadratmeter, vilket gör den till en av Stockholms största.

Lokalkonsultföretaget Lettsell har hjälpt Klarna med sökprocessen. Klarnas kommande flytt projektleds av Struktur.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige