Image
Bild: Kanozi Arkitekter

Första hyresgästen klar till Diligentias Masthusen

Uthyrning Kronofogden blir först in i Diligentias Masthusen i Malmö. Myndigheten flyttar in med 150 medarbetare på 3 500 kvadratmeter lagom till advent 2013.
Publicerad den 17 Januari 2012
Masthusen. Bilder: Kanozi Arkitekter. Bild: Kanozi Arkitekter
Masthusen. Bilder: Kanozi Arkitekter. Bild: Kanozi Arkitekter
Bild: Kanozi Arkitekter
Bild: Kanozi Arkitekter
Bild: Diligentia.

Öppet, ljust, ommöblerbart och högsta möjliga miljöklassning kännetecknar de 3 500 kvadratmeter som står redo för inflyttning under hösten 2013. Det nya huset får sex våningar i direkt anslutning till Västra hamnens nya stadsdelstorg. Torget kommer att utgöra navet i den nya stadsdelen, och flankeras bland annat av en ny diagonal huvudgata, som ska dras igenom området.

- Vi tittade på en rad olika alternativ under processen med att finna ett nytt kontor. När vi valde de här lokalerna var miljöcertifieringen väldigt viktig för oss, liksom det strategiska läget i Västra hamnen i kombination med huset i sig själv. Dessutom har vi mycket bra erfarenhet av Diligentia som hyresvärd, eftersom vårt huvudkontor också valde att flytta till ett Diligentiahus i Sundbyberg i Stockholm under december 2010, säger Ola Hägglund, ekonomidirektör på Kronofogdemyndigheten.

Masthusen blir en ny stad i staden, som kommer att innehålla nya kontor och lägenheter som kompletteras med handel, service och restauranger.
- Det händer grejer och det händer fort. Under det senaste året har vi bland annat hunnit färdigställa rivningen av Malmömässan, fått till stånd en detaljplan och sju månader senare börjar vi bygga det första huset. Kronofogdemyndigheten var först ut med att sätta bläck på våra papper, och nu för vi fler diskussioner med både kontors- och butikshyresgäster, som vill bli grannar i det nya huset vid torget, säger Andreas Ivarsson, Diligentias marknadsområdeschef i Malmö.
- Vi planerar redan nu för att påbörja byggstart nummer två vid halvårsskiftet. Parallellt med detta pågår förhandlingar med ett antal potentiella hyresgäster. I detta kvarter är vår målsättning ett blandat innehåll med kommersiella inslag och hyresrätter, säger Andreas Ivarsson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige