Image
Restaurang Toros är den första klara hyresgästen i NCC:s Torsplan 2.
Restaurang Toros är den första klara hyresgästen i NCC:s Torsplan 2. Bild: NCC

Första hyresgästen klar i Torsplan 2

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal med Restaurang Toros i den andra etappen av kontors- och handelsfastigheten Torsplan i nya Hagastaden.
Publicerad den 10 Februari 2015
Olle Forsberg, regionchef på NCC Property Development. Bild: Sten Jansin
Olle Forsberg, regionchef på NCC Property Development.

Byggnaden uppskattas bli den första i Sverige att uppnå Breeam Outstanding. Torsplan etapp 2, beräknas stå klar i slutet av 2016 och blir den andra kommersiella fastigheten i Stockholms nya stadsdel Hagastaden.

Fastigheten, som omfattar 22 000 kvadratmeter, utvecklas för både kontor och handel.

– Vi har många pågående dialoger med potentiella hyresgäster, likt första etappen är intresset stort. Restaurang Toros som är först ut kommer att komplettera servicen i Hagastaden, säger Olle Forsberg, regionchef NCC Property Development.

Restaurang Toros på Torsplan bereder väg för några av medelhavets absoluta läckerheter, från Madrid till Rom. Restaurangen, som också bjuder på en stor öl- och vinvariation, lyfter upp det spanska och italienska köket i en inspirerande miljö signerad Simon Davies.

– Vår etablering av Toros i centrala Torsplan är en given succé och vi ser fram emot att servera nya gäster här, säger George Challma, etableringsansvarig på Toros.

Torsplan byggs i Vasastan på Stockholmssidan av Hagastaden, som utvecklas till en av Stockholms helt nya stadsdelar med världsledande forskning och avancerad vård, med en blandning av kontor, bostäder, parkområden och handel.

NCC utvecklar Torsplan för att miljöcertifieras enligt miljöcertifieringssystemet Breeam, ett globalt ledande certifieringssystem som anses vara det mest krävande systemet för fastigheters miljöbedömning.

Den andra etappen av Torsplan i Hagastaden uppskattas bli den första svenska byggnad, samt en av få i världen, som uppnår den allra högsta nivån, Breeam Outstanding.

Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning. Fastigheten blir även Greenbuilding.

Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige