Image

Första hyresgästen klar i Jernhusens nya kontorshus

Uthyrning Jernhusen har tecknat hyresavtal med Bona för ett våningsplan i Foajén. Foajén är det andra kontorshuset som Jernhusen bygger i Södra Nyhamnen, den nya stadsdelen vid Malmö Centralstation.
Publicerad den 15 Februari 2018
Annons
Image
Foajén i Södra Nyhamnen. Bild: Jernhusen
Foajén i Södra Nyhamnen.

Bona, som levererar produkter för installation, underhåll och renovering av trägolv, hyr hela plan sex för 35 personer i koncernledning och andra koncernövergripande funktioner. Bonas flytt är planerad till december 2019, när fastigheten står klar för inflyttning.

Foajén blir arbetsplats för cirka 700 personer. Hållbarhet och välbefinnande står i fokus med målsättningen att nå certifiering enligt både Breeam Excellent och Well nivå guld.

– Vi är glada att få hälsa Bona välkomna till Foajén. Vi utformar kontoren med fokus på att människor ska få en smidig arbetsdag och trivas på jobbet. Här finns gott om plats att hämta ny energi, både i huset och i kvarteren runt omkring, säger Freddie Bergkvist, projektchef på Jernhusen.

– Bona har en ambitiös tillväxtstrategi och vi behöver hitta nya lösningar för våra kontorsutrymmen. Foajén är med sitt centrala läge helt optimalt utifrån vårt behov av internationella kommunikationer och för närheten till kollektivtrafiken. Foajéns miljöklassningar Breeam och Well är också viktiga för oss då de stödjer vårt hållbarhetsarbete. Vi tilltalades även av de moderna utrymmena som möjliggör både interaktion och flexibilitet, säger Kerstin Lindell, vd för Bona.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Företaget minskade risken för arbetsplatsolyckor tack vare nudging

Bygg/Arkitektur Med enkla medel och en knuff i rätt riktning har Wästbygg lyckats ändra attityden kring säkerhet ute på byggena. Nu heter det "aj!" och "oj!" när man lämnar in ett tillbud, något som fått rapporteringen att öka med 87 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY