Image

Första etappen av Torsplan fullt uthyrd

Uthyrning Team Olmed lägger beslag på den sista lediga lokalen i kontors- och handelshuset Torsplan i Hagastaden, Stockholm. Nu inleder NCC uthyrningsarbetet för etapp 2.
Publicerad den 7 Oktober 2014
Torsplan Bild: NCC
Torsplan Olle Forsberg. Bild: NCC
Olle Forsberg.

Team Olmed är Stockholms största och ett av Sveriges främsta ortopedtekniska företag. I mars 2015 öppnar de sin nya satsning i fastigheten Torsplan där man hyr 733 kvadratmeter butiksyta på Solnavägen.

– Torsplan andas framtid med närheten till såväl Nya Karolinska Solna som att ligga mitt i nya Hagastaden med den framväxande handelsplatsen. Här skapar vi nu, tillsammans med NCC och KLP Fastigheter, framtidens ortopedtekniska klinik i attraktiva lokaler med utrustning i framkant. Här kan vi erbjuda den bästa servicen, högsta tillgängligheten och högklassig ortopedteknik, säger Peter Risberg, vd för Team Olmed.

NCC har sålt fastigheten Torsplan till KLP Fastigheter AB som tillträdde i december 2013. Axfood, Mekonomen, Structor, Centrum för arbets- och miljömedicin, Inspektionen för vård och omsorg, Max Hamburgerrestaurang, Systembolaget, Hemköp och Cykloteket är några av de företag som valt att etablera sig i Torsplan.

– Vi är stolta över att välkomna Team Olmed till Torsplan och Hagastaden. Team Olmeds verksamhet kompletterar life science-utbudet i området och bidrar positivt till klustret Stockholm Life. Detta visar att det är många aktörer som ser potentialen i området och det känns bra nu när vi har startat etapp 2 av Torsplan, säger Olle Forsberg, regionchef NCC Property Development.

NCC:s första etapp av Torsplan har erhållit miljöcertifikat på den näst högsta Breeam-nivån, Excellent . Den andra etappen av Torsplan i Hagastaden uppskattas bli den första svenska byggnad som uppnår den allra högsta nivån, Breeam Outstanding. Den Stockholmsbaserade kontors- och handelsbyggnaden uppskattas då bli det 14:e kontorshuset med Breeam Outstanding i Europa.

Idag tar NCC Property Developments vd Carola Lavén emot certifikatet för Breeam Excellent på Expo Real i München.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige