Image
Domstolsverket i Malmö.
Domstolsverket i Malmö. Bild: Henning Larsen/Castellum

Forsen stöttar Castellum i det stora domstolsbygget

Bolag Castellum uppför norra Europas största domstolsbyggnad i Nyhamnen i Malmö. Huset består av 13 våningar och fastigheten omfattar sammanlagt cirka 34 000 kvadratmeter. Forsen stöttar projektledningen med resurser.
Publicerad den 9 Juni 2020

– Vi har varit involverade sedan hösten 2018 först genom systemhandlingsskede och nu representerar vi Castellum på plats. Det är verkligen ett prestigeprojekt och vi är glada och stolta över att ha fått förtroendet att hjälpa till med olika roller inom projektledningen, säger Emma Wetterstrand, affärsenhetschef på Forsen i Malmö.

Tingsrätt, förvaltningsrätt samt hyres- och arrendenämnden kommer att husera på cirka 23 000 kvadratmeter fördelat på tio plan. Entré och nästföljande två plan är öppna för allmänheten. Till detta byggs 40 förhandlingssalar, gemensamma ytor med lunchrum, gym och kansli och kontor. De tre översta planen i två av tornen kommer att erbjudas till andra hyresgäster.

Mikael Torstensson, projektutvecklare och central resurs på Castellum, har sin hemvist i Sundsvall.

– Jag behöver ha pålitliga ögon på plats. Någon som kan sköta projektet på daglig basis. Jag har jobbat väl med Forsen tidigare och just Emmas profil passade utmärkt för det här projektet.

Domstolsbyggnaden är ett av Castellums största byggprojekt genom tiderna och nu pågår arbetet med detaljprojektering parallellt med att grundläggning och byggnation av källaren inleds. Investeringen beräknas uppgå till cirka 1,2 miljarder kronor och beräknad inflyttning är första kvartalet 2023.

Fokus ligger på säkerhet och logistik samt hållbarhet. Castellums höga ambitioner för miljöklassning speglas även i detta projekt och fastigheten ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

Arkitekt är Henning Larsen Arkitekter och byggarkitekt BSK.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige