Image

Försäljningen av Skrapan oroar studenter

POLITIK I december inleddes försljningsprocessen av Studentskrapan vid Medborgarplatsen i Stockholm. Detta har gjort studenterna som bor i Skrapan oroliga. De menar att en ny ägare kan komma att omvandla studentlägenheterna till något mer lönsamt.
Publicerad den 24 Januari 2008

Den 10 december berättade vi här på FastighetsSverige att en teaser hade skickats ut om försäljning av Studentskrapan vid Medborgarplatsen i Stockholm Skrapan ägs i dag av Svenska Bostäder.

Kristina Alvendal (m) är styrelseordförande i Svenska Bostäder. Hon är också bostads- och integrationsborgarråd i Stockholm. Den 10 december sa hon så här:
- Jag välkomnar att vi nu tar första steget mot försäljning av Skrapan. Det är bra att en privat aktör kan ta vid och driva denna fastighet. Staden ska inte driva kommersiell verksamhet utan fokusera på kärnverksamheten - stockholmarnas välfärd. För mig är det en självklarhet att studentbostäderna ska finnas kvar. Det är ett annorlunda, modernt och populärt boende - många studenter vill bo i Skrapan.

Men det uttalandet har inte lugnat studenterna som bor i Skrapan.
- Studentskrapans värde går långt utöver den blivande ägarens eventuella vinstintressen. Vi vill diskutera risken för att en oseriös aktör tar över och omvandlar studentbostäderna till något som är mer lönsamt på kort sikt. Det är en stor skandal att Stockholms politiker inte kan lämna några garantier i den frågan, säger SSCO:s ordförande Daniel Carnerud.

Men några garantier verkar det inte som de får.
- Garantera är ett ord man ska hantera varsamt, men vi är oerhört tydliga med att studentbostäderna ska vara kvar, säger Kristina Alvendal.

Hon håller som bäst på att titta på möjligheten att villkora försäljningen så att studenterna får bo kvar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Balder gör nytt utlandsköp

Transaktioner Balder slår till med ny affär utanför Sverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY