Image

Förre fastighets-vd:n misstänkt för svartbygge

JURIDIK I vintras dömdes han för misshandel och ringa narkotikabrott. Och nu är det dags igen – Joachim Kuylenstierna misstänks för svartbygge och miljöbrott.
Publicerad den 13 Maj 2009

Misstankarna gäller DK Properties förre vd Joachim Kuylenstiernas fastighet i Själsöviken norr om Visby. Där ska Kuylenstierna, enligt Gotlands Allehanda, ha rivit en lada och ersatt den med ett nytt hus utan att ha ansökt om nödvändigt strandskyddsdispens. Han ska ha skrivit i ansökan att den ombyggda ladan ska användas som förråd. Men det köper inte byggnadsnämnden.

- Ärendet kommer upp på nästa byggnadsnämnd och mitt förslag blir då att vi ska kommunicera ett avslag, alltså att nämnden efter att ha hört honom ska ta beslut om att inte ge bygglov. Han har ju rivit och byggt ett helt nytt hus i stället för att behålla den gamla ladan som hade ett kulturhistoriskt värde, säger Lisa Östman, bygglovsarkitekt till Gotlands Allehanda.

Dessutom kritiserar man Kuylenstiernas bygge av en uteplats och en pir. Själv säger Joachim Kuylenstierna att han inte har någon koll på ärendet.
- Jag har över huvud taget inte satt mig in i de här ärendena. Jag har andra som sköter det åt mig och har det blivit fel får jag väl åtgärda det, säger han till Gotlands Allehanda.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige