Image

Forenom öppnar hotell vid Arlanda

Bolag Forenom fortsätter sin expansion i Sverige och öppnar ett nytt lägenhetshotell vid Arlanda flygplats.
Publicerad den 9 Oktober 2018

Lägenhetshotellet kommer att erbjuda 120 rum inspirerade av nordiskt boende och design och utvecklas i samarbete med Swedish Airport Infrastructure AB (SAIAB). Forenom anser att det flexibla alternativet för långtidsboende kommer att erbjuda en prisvärd boendelösning för affärsresenärer och företag som bygger och bedriver verksamhet i området.

– Forenom Aparthotel Arlanda kommer att erbjuda olika logilösningar, från högkvalitativa lägenheter med två sovrum till designade hostel rum. Vi tror att den nordiska boendeupplevelsen, med bland annat ett komplett kök i varje rum, kommer intressera både långtidsresenärer och företagsresenärer, säger Mats-Erik Lidström, vd på Forenom Sverige.

Området kring Arlanda flygplats utvecklas snabbt med nya kontorsbyggnader, hotell och ett potentiellt kongresscenter. Swedavia beräknar att antalet personer som jobbar i området kommer att öka från dagens cirka 18 000 till omkring 50 000 de närmsta 30 åren. Över 30 procent av passagerarna som reser idag är företagsresenärer, 21,1 miljoner av dessa var internationella resenärer och 5,5 miljoner nationella resenärer.

– En flexibel kombination av lång- och korttidsboende öppnar upp för en helt ny marknad i området. Vi ser även att den här lösningen utöver att sen stödjer flygplatsens utveckling också erbjuder professionellt boende för alla behov i norra Stockholm, säger Jacob Jensen, Asset Manager på SAIAB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige