Image

Förändringar i Skanskas Executive Team

Bolag Skanskas Senior Executive Team kommer att genomgå flera ändringar för att, bland annat, ytterligare dra nytta av den internationella erfarenhet och kompetens som finns inom Skanska.
Publicerad den 16 November 2016

Roman Wieczorek, i dag ansvarig för våra byggenheter i Centraleuropa, kommer att lämna Skanska då han beslutat att avsluta sin yrkeskarriär. Roman har arbetat för Skanska i 18 år, varav de senaste sju åren som medlem i Skanskas Senior Executive Team.

– Jag vet att jag talar för många människor runt om i Skanska när jag riktar ett varmt tack till Roman Wieczorek för hans tid i företaget. Han är högt respekterad och mycket uppskattad som en ledare med starka värderingar. Roman har dessutom haft en nyckelroll i uppbyggnaden av byggverksamheten i Centraleuropa och har skapat en solid grund för framtiden, säger Johan Karlström, VD och koncernchef, Skanska AB.

Andra förändringar i Senior Executive Team:
• Mats Williamson tilldelas ansvaret för Skanska Polen, Skanska Tjeckien och Slovakien.
• Anders Danielsson får ansvar för Skanska Infrastructure Development och Skanska UK.
• Pierre Olofsson, tidigare Business Unit President för Skanska Sverige, blir medlem av Senior Executive Team med ansvar för Skanska Sverige, Skanska Norge och Skanska Finland.

– Jag vill välkomna Pierre som medlem av vårt Senior Executive Team. Han har under sina fem år som Business Unit President för Skanska Sverige framgångsrikt lett en lönsam och stabil verksamhet. Han har inte bara levererat en vinst, utan har också utvecklat vårt arbete inom viktiga hållbarhetsområden som etik, säkerhet, mångfald och integration och positionerat Skanska som ett företag som bygger för ett bättre samhälle, säger Johan Karlström, vd och koncernchef, Skanska AB.

Gunnar Hagman, nuvarande Business Development Director och medlem av ledningsgruppen för Skanska Sverige, efterträder Pierre Olofsson som Business Unit President.

– Jag känner mig trygg med att Gunnar Hagman tar över ansvaret för Skanska Sverige. Gunnar har lång erfarenhet från många positioner inom bygg, anläggning och projektutveckling och har varit ansvarig för många stora och komplexa projekt. Han har starka värderingar och ett starkt kundfokus, säger Johan Karlström.

Alla förändringar kommer att genomföras per den 1 december 2016.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY