Image

Folkanfastigheten för ful för Skönhetsrådet

ARKITEKTUR Är nya Folkanfastigheten för ful för Östermalm? Det tycker i alla fall Skönhetsrådet, som fullständigt sågar FastPartners projekt.
Publicerad den 12 Augusti 2008

Skönhetsrådet - Rådet till skydd för Stockholms skönhet - är en kommunal instans som huvudsakligen granskar detaljplaner och bygglovsärenden som remitterats från stadsbyggnadskontoret.

I sin remiss angående nya Folkanfastigheten avråder de bestämt från bygglov, enligt Östermalmsnytt.

"Skönhetsrådet finner det beklagligt att man i ett av stadens mest attraktiva nybyggnadslägen inte kan prestera något som bättre motsvarar de arkitektoniska krav som måste ställas. Det borde ha varit självklart att berika Östermalmstorg med ny, samtida arkitektur av hög rang."

De skriver också att det senaste förslaget är "om möjligt ännu svagare" än de tidigare.

FastPartner planerar för handel, kontor och bostäder i nya Folkanfastigheten.
Detaljplanen för projektet är klar men ett kompletterande bygglov skickades in i mitten på juni och i höst väntas stadsbyggnadsnämnden ta beslut.

Anders Johnson, som är FastPartners projektledare vill inte kommentera Skönhetsrådets utlåtande för Östermalmsnytt, men han säger till tidningen att ambitionen är att bygga en vacker och välfungerande fastighet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige