Image
Edison Donnius och Monika Pirslin har tillsammans grundat Nya Boendet och har siktet inställt på att täcka in hela Sverige gällande planerade och pågående bostadsprojekt nästa år samtidigt som de höjer statusen för nyproduktion.
Edison Donnius och Monika Pirslin har tillsammans grundat Nya Boendet och har siktet inställt på att täcka in hela Sverige gällande planerade och pågående bostadsprojekt nästa år samtidigt som de höjer statusen för nyproduktion.

Flygande start för marknadsplats för nyproduktion

Bostäder Nya Boendet startade för endast ett halvår sedan och täckte då Stockholm och Uppsala. Nu är man på god väg att bli rikstäckande. - Vi är här för att stanna och kommer att täcka in hela landet nästa år, säger grundaren Monika Pirslin.
Publicerad den 19 November 2019

Nya Boendet är en marknadsplats där bostadsutvecklarna presenterar sina planerade och pågående bostadsprojekt i samtliga boendeformer och når dem som vill ha en ny bostad.
Edison Donnius och Monika Pirslin har tillsammans skapat tjänsten. Det var redan 2012 när Monika Pirslin jobbade på Peab Bostad.
- Det var frustrerande att jobba engagerat med massor av bostadsprojekt men stora svårigheter att nå ut till de potentiella köparna som idén att samla all nyproduktion och tillhörande relevans på en plats föddes, säger hon.

Nya Boendet är tillgänglig genom både app och webbplats. Man får se bilder, ritningar och priser på bostadsprojekten. Och det är möjligt att lyfta presentationen ytterligare med teknik som inspirerar, till exempel VR-, AR- och AI-tjänster såsom virtuella visningar, solstudier, inredningsval, bevakningstjänster och annat som underlättar bostadssökarens beslut.

Sedan lanseringen för bara ett halvår sedan har mycket hänt; just nu finns det flera tusen bostäder på plattformen men målet är betydligt större än så.
- På sikt kan vi mycket väl ha cirka 500 bostadsprojekt på plattformen, säger Monika Pirslin.

Det är alla typer av boendeformer (bostadsrätt, hyresrätt, äganderätt, snart co-living, tomter och företagsbostäder) som syns på Nya Boendet med syfte att nå både passiva och aktiva bostadssökare.

Vi träffar Monika Pirslin på Nya Boendets event på Clarion Hotel Post i Göteborg tillsammans med andra leverantörer som för bostadsutvecklare presenterar hur man säljer fler bostäder.
- Många jobbar enligt väl framtagna men gamla processer. För att hänga med marknaden gäller det att vara innovativ och välja de partners som mest effektivt levererar lösningar för att lättare nå ut med sina bostäder för att hitta fler bostadsköpare. Här har vi samlat de leverantörer som fyller innehåll och mervärden i samtliga bostadsprojekt. Idag presenterade vi en helhet vilket för vissa var ett nytt och positivt synsätt medan för andra bekräftande av att de gör rätt vilket är minst lika viktigt. Vi är genuint engagerade för våra kunder och branschens bästa, säger Monika Pirslin.

Sammantaget har Nya Boendet tagit rejäla kliv mot att bli den självklara marknadsförings- och säljkanalen för alla bostadsutvecklare inom nyproduktion den relativt korta tiden sedan de lanserades, alltså för bara ett halvår sedan. I dagarna byggde man på med bostadsprojekt i Göteborg med omnejd och inom det närmaste året ska de vara rikstäckande.
- Vi har också unika integrationer med Sveriges största mediekanaler som resulterar i att de når 9 av 10 på lokal marknad vilket så klart är en fördel för samtliga bostadsutvecklare som är med på Nya Boendet, avslutar Monika Pirslin.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"En del budprocesser har dragit iväg"

Bolag Folksam är en av Sveriges största kapitalförvaltare. De köpte nyligen en samhällsfastighet i Helsingborg från Skanska för omkring 200 miljoner kronor. Folksam har en uttalad strategi att öka innehavet i fastigheter. Fastighetsdirektören Lars Johnsson ger en djup inblick i verksamheten i en intervju med Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY