Image
Flexator bygger studentboende i Skene i Marks kommun. Boendet ska stå klart till skolstarten 2015.
Flexator bygger studentboende i Skene i Marks kommun. Boendet ska stå klart till skolstarten 2015.

Flexator bygger rekordsnabbt i Marks kommun

Bygg/Arkitektur Genom en mycket snabb byggprocess ska ett helt nytt studentboende stå klart till skolstarten 2015 i Skene i Marks kommun.
Publicerad den 30 April 2015

Boendet består av 40 lägenheter i två plan. Att bygga ett hus på så kort tid är möjligt tack vare att man bygger huset industriellt i en fabrik.

Flexator har de senaste åren byggt flera studentboenden och nu är det dags för nästa projekt som ska byggas i Marks kommun. Boendet är ett korridorsboende vilket i detta fall innebär att man har ett eget rum med separat badrum. I de gemensamma utrymmena finner man kök, tvätt och umgängesytor.

Marks riksidrottsgymnasium i basket (RIG), som startade hösten 2014, är en av endast två skolor i hela Sverige med riksintag för basketspelare. Den andra ligger i Luleå. För att kunna erbjuda eleverna ett bra boende satsar Marks kommun också på ett campus med 40 lägenheter intill Kunskapens hus i Skene.

- För oss på Flexator är detta snabba arbetstempo vardag. Är man däremot van vid traditionella byggprojekt så kan det tempot till en början vara lite skrämmande. Man måste tänka på alla detaljer i ett mycket tidigt skede, säger Kristian Grimsbo som är marknadschef på Flexator. Men de flesta som genomfört en byggnation på detta sätt inser vid slutet hur mycket mer förutsägbart och säkrare projektet blir.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige