Image

Flera butikspremiärer på nya Frölunda Torg

UTHYRNING Den här veckan slår ytterligare två butiker upp portarna i första delen av nya Frölunda Torg: Onoff och Gina Tricot. Samtidigt meddelar Peak Performance att företagets nästa butiksetablering i Göteborg blir på Frölunda Torg.
Publicerad den 26 November 2009

– När Onoff och Gina Tricot öppnat sina nya butiker den 25:e respektive 27:e november och New Yorker sin butik i slutet av januari, är nya delen av Frölunda Torg i stort sett komplett. Det återstår då bara Team Sportia, som planerar att öppna i mars och ett antal mindre specialbutiker som flyttar in efterhand, säger David Schongin, centrumchef Frölunda Torg.

Även nästa etapp, som påbörjas under december och beräknas vara klar om drygt två år, har börjat fyllas av hyresgäster. I veckan tecknade sig Peak Performance för en General Store och sedan tidigare är bland annat Åhléns, Lagerhaus och Deichmann klara. Att Frölunda Torg är ett mycket attraktivt läge bekräftas av de nya hyresgästerna.

– Det är helt enkelt en väldigt stark handelsplats. Frölunda Torg har blivit något av ett modecentrum i Göteborg och vi har väntat länge på möjligheten att kunna öppna en butik här, i en omgivning där många av våra kunder rör sig, säger Jessica Syrén, etableringschef på Gina Tricot.

Onoff på Frölunda Torg är en av kedjans stora butiker och representerar ett område som nu växer på torget – elektronik och teknik.

– Vi har väntat på att Frölunda Torg skulle byggas ut. Det är ett intressant och expansivt köpområde. Med vårt butiksläge på Frölunda Torg får vi nu en bättre täckning i hela Göteborg. Dessutom etablerar vi oss i ett geografiskt område där vi tidigare inte varit representerade, säger Jonas Svensson, försäljningschef och ansvarig för etablering på Onoff.

Butiken på Frölunda Torg är byggd och inredd enligt Onoffs senaste butikskoncept för att ge kunden en riktigt bra shoppingupplevelse. Den är en \″fullsortimentsbutik\″ med allt ifrån kylskåp, TV, eltandborstar till den senaste laptopen.

Ett av de starkaste skälen till varför Peak Performance valde Frölunda Torg för sin andra butik i Göteborg är att man hamnar i rätt omgivning.

– Här finns flera mode- och sportbutiker som lockar rätt besökare. Vi tror starkt på förnyelsen av Frölunda Torg och att den här etableringen är helt rätt för vår satsning på att bli starkare i Göteborg, säger Jonas Söderqvist, franchise manager på Peak Performance.

Peak Performance på Frölunda Torg kommer att drivas av en franchisetagare och beräknas öppna under 2011.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige