Image

Finansinspektionen återkallar Fundiors tillstånd

Bolag Försäkringsförmedlaren Fundior Finans och Försäkring AB har haft allvarliga brister i sin verksamhet och Finansinspektionen återkallar nu tillståndet.
Publicerad den 11 December 2012

I Fundiorkoncernen finns bland annat Fundior Fastigheter, som nyligen avnoterades från First North.

Fundior AB äger 85 procent av aktierna i Fundior Fastigheter AB (tidigare ICT Norden Fastigheter AB), och 100 procent av aktierna i Fundior Finans och Försäkring AB.

Fundior Finans och Försäkring har varit registrerat som inlåningsföretag sedan juni 2011.

Inlåningsföretag får ta emot högst 50 000 kronor per kund, eftersom de inte omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Finansinspektionen bedömer att försäkringsförmedlingen har använts för att kringgå dessa beloppsgränser. Sammantaget är bristerna så allvarliga att Finansinspektionen återkallar bolagets tillstånd med omedelbar verkan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige