Image
Patrik Hall, vd för Heimstaden.
Patrik Hall, vd för Heimstaden. Bild: Lasse Åkerström

Fem kommuner stöttar Heimstadens nollvision

Bostäder Som första svenska bostadsfastighetsbolag annonserade Heimstaden i våras att man lanserar en nollvision mot vräkningar 2030, med ett delmål om ett halverande 2025. Nu har Helsingborg, Norrköping, Sandviken, Växjö och Umeå valts ut som pilotkommuner.
Publicerad den 11 Juli 2022

Heimstaden verkar i dag i 42 av landets kommuner, förvaltar över 40 000 bostäder och jobbar kontinuerligt med att förbättra boendeupplevelsen för sina hyresgäster.

Bakgrunden till nollvision är att Heimstaden i sitt dagliga arbete identifierat var i vräkningsprocessen det finns förbättringspotential och där man tillsammans med kommun och socialtjänst kan arbeta smartare och förebyggande så att hyresgäster som hamnar i trångmål inte behöver lämna sina hem.

– Vi är jätteglada att kommunerna vill vara en del av vår nollvision och samarbeta för att minska antalet vräkningar och i ett tidigare skede ge stöd till individer som av olika anledningar riskerar att förlora sin bostad, säger Marie Jacobsson, bosocial samordnare och initiativtagare till Heimstadens nollvision mot vräkningar.

– Heimstaden har omtänksamma boende som löfte och varje dag tittar vi på hur vi kan utveckla och förbättra vårt agerande. Vi sätter hyresgästen först och med nollvisionen ökar vi insatserna för deras välbefinnande, tillägger Jacobsson.

Heimstadens lokala förvaltningskontor ansvarar för förbättringsarbetet med kommun och socialtjänst. Detta inleds till hösten. Förhoppningen är att också Kronofogdemyndigheten ska bidra till nollvisionen.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige