Image

Fastpartner köper av Kungsleden

Transaktioner Fastpartner köper en fastighet i Sollentuna av Kungsleden för knappt 39 miljoner kronor.
Publicerad den 20 December 2012
Thomas Erséus. Bild: Kungsleden. Bild: Kungsleden
Thomas Erséus. Bild: Kungsleden. Ringpärmen 5. Bild: Kungsleden. Bild: Kungsleden
Ringpärmen 5. Bild: Kungsleden.

Fastigheten är Ringpärmen 5 vid Infra City.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 4 069 kvadratmeter och de årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 4,4 miljoner kronor.

Försäljningspriset efter avdrag för latent skatt är i nivå med Kungsledens bokförda värde. Kungsledens vinst efter transaktionskostnader och avdrag för latent skatt uppgår till cirka 21 miljoner kronor.

- Det är förvaltningsorganisationens goda arbete som gör att vi nu kan sälja denna fastighet med en bra vinst. Huset byggdes 1988 och köptes av Kungsleden 2006, då med stora vakanser. Sedan dess har fastigheten utvecklats och är idag så gott som fullt uthyrd, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige