Image

Fastighetstrio startar nytt bolag

Bolag Anders Thorell, Gustav Rehnqvist och Harald Bengtsson, tidigare Newsec, Pareto Securities och Swedbank, vill ge fler investerare och fastighetsägare möjlighet att göra bra fastighetsaffärer. Med det nystartade bolaget Nordic Property Investment ska trion med partners erbjuda direktinvesteringar i fastigheter och stöd till fastighetsägare som vill utveckla sin verksamhet. Under våren genomförde företaget sin första affär med Ilja Batljans nya företag Samhällsbyggnadsbolaget som köpare.
Publicerad den 21 Juni 2016

Harald Bengtsson, Anders Thorell och Gustav Rehnqvist har alla lång erfarenhet från finans- och fastighetsbranschen. I vintras startade trion Nordic Property Investment. Idén är att erbjuda investerare möjlighet att direktinvestera i kommersiella fastigheter samt att hjälpa mindre och medelstora fastighetsägare med rådgivning, finansiering och transaktioner.

- Det är stor skillnad mellan stora och små aktörer på fastighetsmarknaden. Mindre och medelstora fastighetsägare saknar de stora fastighetsägarnas kunskap och kapacitet för att optimera sin förvaltning. På samma sätt har stora placerare goda möjligheter att investera i fastigheter medan mindre privata och institutionella aktörer har få möjligheter utanför börsen. Här finns en lucka på marknaden som vi vill täppa till, säger Anders Thorell, vd på Nordic Property Investment.

Under våren genomförde Nordic Property Investment sitt första investeringsprojekt. Företaget förvärvade 18 fastigheter i Skara, Falköping och Tidaholm från Bygg Fast.

Investerare i projektet blev Ilija Batljan med flera namnkunniga investerare via det nystartade företaget Samhällsbyggnadsbolaget.

- Det finns många spännande fastighetsportföljer på marknaden och många nya investerare som är intresserade av fastighetsmarknaden. Vår roll är att se till att sy ihop en bra och långsiktigt hållbar affär. Vi är glada för att Samhällsbyggnadsbolaget investerat i vårt första projekt då de har en genuin kunskap, ett långsiktigt perspektiv och spännande idéer för hur de vill utveckla sitt företag, säger Anders Thorell.

Nordic Property Investment erbjuder sina tjänster i samarbete med Deloitte, Hestia, Lindskog Malmström Advokatbyrå och WSP.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige