Image

Fastighetsprofil blir ny styrelseordförande för NAI Svefa

Bolag NAI Svefa har hittat ersättaren för avgående styrelseordföranden Kia Orback. Ny styrelseordförande blir Claes Kjellander.
Publicerad den 17 Oktober 2016
Claes Kjellander. Bild: Fastighetsägarna
Claes Kjellander.

Claes Kjellander har en mycket gedigen bakgrund i fastighetsbranschen och har bland annat haft ledande befattningar på Vasakronan, Stenvalvet och Jones Lang LaSalle. Han har bred erfarenhet från styrelsearbete i både noterade och onoterade bolag och är också ordförande i Fastighetsägarna Stockholm och ledamot i styrelsen för Fastighetsägarna Sverige.

– Efter tio år i styrelsen varav sju som ordförande känns det naturligt att lämna uppdraget. Jag vill leva som jag lär, att det behövs rotation i styrelser och jag har förberett valberedningen på detta under de senast åren. Bolaget har nu god lönsamhet och en mycket stabil och kompetent ledning, så tidpunkten att växla ordförande är rätt. Jag önskar bolaget all lycka i arbetet den offensiva tillväxtresan för att bli Sveriges ledande fastighetskonsult, säger Kia Orback avgående styrelseordförande NAI Svefa.

– Det känns mycket stimulerande att ta över som styrelseordförande för NAI Svefa. Bolaget har sedan över 20 år byggt upp en stark ställning i den svenska fastighetsbranschen och har nu en uttalad ambition att snabbt växa både organiskt och genom förvärv och jag ser fram emot att bidra i det arbetet, säger Claes Kjellander tillträdande styrelseordförande NAI Svefa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige