Image
Maria Pleiborn analyserar bostadsmarknaden ur ett demografiskt perspektiv på seminariet Fastighetskvinnan den 4 september.
Maria Pleiborn analyserar bostadsmarknaden ur ett demografiskt perspektiv på seminariet Fastighetskvinnan den 4 september. Bild: WSP

Fastighetskvinnan – hur får vi de äldre att flytta?

Fastighetskvinnan Nettoutflyttning av inrikes födda från storstäderna. Äldre bor kvar ensamma i alldeles för stora bostäder. Den svenska bostadsmarknaden har flera demografiska utmaningar att handskas med. Missa inte Maria Pleiborn på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 4 september!
Publicerad den 8 Augusti 2019

Vi kommer att ha dubbelt så många 80+are i Sverige om 30 år. I dag bor 111 000 ensamboende kvinnor över 65 på i snitt 114 kvadratmeter. Det finns onekligen hack i flyttkedjorna. Vi har en nettoutflyttning av inrikes födda från Stockholm. Inflyttningen består till stor del av utrikes födda, ofta med låg betalningsförmåga. Sverige har stora demografiska utmaningar – vilket skapar möjligheter för nytänkande fastighetsaktörer.

Maria Pleiborn, demograf och bostadsmarknadsexpert på WSP analyserar marknadsläget på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 4 september.

Seminariet Fastighetskvinnan är ett affärsseminarium som är unikt så tillvida att 90 procent av talarna är kvinnor – män medverkar endast när det handlar om jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Du anmäler dig till seminariet här.

Bland de medverkande återfinns bland andra Swedbanks Anna Breman, Kungsledens Biljana Pehrsson, arkitekten Rahel Belatchew, och Choices digitaliseringschef Lisa Farrar.

Du ser hela programmet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2020

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: 14 oktober, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
Enligt besked från Polismyndigheten är Fastighetskvinnan inte att betrakta som offentlig tillställning varför vi kommer kunna genomföra seminariet fysiskt vilket innebär att du kan känna dig helt trygg med att nu boka din plats!
Föredrar du att inte närvara fysiskt på Fastighetskvinnan kan du följa dagen från din dator/mobil/läsplatta då vi kommer att live-streama hela dagen. Du kommer också att kunna ställa frågor till talarna via Menti-systemet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Du kan läsa om förra årets seminarium här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2019 års event här:Partners: 

  

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY